Allerlei info

         Beschrijving van onze diensten

  • Theoretische en praktische instructie
  • Montage en demontage van de heteluchtballon met vrijwillige deelname
  • Luchtballonvaart met een duur van ca. 60 minuten
  • Bubbels, bier, frisdrank en een versnapering bij het napraten.
  • persoonlijke overhandiging van een adellijke akte

          Datum en duur

  • Maak na boeking direct een afspraak voor de ballonvaart. De ballonvaart duurt ongeveer 60 min. Het hele evenement, inclusief briefing, montage, demontage en  drankje duurt tussen de 3 a 4 uur.

          Weer

  • Ballonvaarten zijn afhankelijk van het weer en kunnen niet worden uitgevoerd tijdens regen, onweer of harde wind en mist. Daarom moeten bij ongeschikte weersomstandigheden afspraken worden uitgesteld en moet er een nieuwe afspraak worden gemaakt. U kunt er echter zeker van zijn dat zelfs een korte wachttijd meer dan de moeite waard is.

          Kleding en uitrusting

  • Comfortabele kleding
  • platte en stevige schoenen

Veel gestelde vragen

Het hele jaar door kan je met een luchtballon mee. Zowel in de zomer als in de winter is een ballonvaart iedere keer een unieke belevenis. De ideale weersomstandigheden zijn een goede zichtbaarheid (geen mist), geen kans op neerslag en een windsnelheid tot maximum 3 Beaufort.

Ballonvaren is rustgevend maar ook avontuurlijk. Daarom wordt sportieve vrijetijdskledij aanbevolen. Een stevig paar schoenen is zeker een aanrader. Lichte schoentjes, pantoffels en naaldhakken zijn niet aan te bevelen.

Het is reeds mogelijk om vanaf 1 persoon te boeken. Dit is een ideaal  geschenk voor een verjaardag, Moeder- of Vaderdag enz…

Een ballonvaart zelf duurt minimum 1 uur. Dit hangt af van de beschikbaarheid van de landingsmogelijkheden. Met alle voorbereidingen, het in- en uitpakken van de ballon mag je toch op een drie tot vier uur rekenen, kortom: een hele avond ontspanning.

Nee, integendeel. Omdat je met de wind meevaart is er geen afkoeling. Verder geven de branders ook de nodige warmte zodat dikke truien en vesten eigenlijk overbodig zijn. Gemiddeld mag je rekenen dat de temperatuur in een ballonmand enkele graden hoger ligt dan aan de grond.

De mooiste foto’s worden vanuit een ballon genomen. Neem gerust een mooi kiekje en laat je fantasie de vrije loop. Als de landing eraan komt wordt het wel aanbevolen om uw fototoestel in een opbergtas te stoppen, om schade aan uw toestel te vermijden.

Chat openen
Zit je met een vraag?
Hallo! Hoe kunnen we jou van dienst zijn?